Miehistä ihonhoitoa Lumosta

Iho – ja kauneushoitola Lumo on kahden naisen yhteinen yritys, joilla on alalta pitkä työkokemus. Yhteisen yritystoimintamme aloitimme helmikuussa. Yksi hoitolamme liikeideoista on kannustaa miehiä hoitamaan ihoaan niin hoitolassa kuin kotonakin. Meille ovat kaikki tervetulleita ihonhoitoihin niin naiset kuin miehetkin. Näin ollen olemme myös miettineet hoitolamme nimeä ja tästä syystä emme ole pelkkä kauneushoitola vaan myös ihohoitola. Ja toivommekin, että mies asiakkailla olisi matalampi kynnys tulla hoitolaamme. Haluamme palvella jokaisen asiakkaan ammattitaidolla ja iloisella energialla. Olemme miettineet sisustuksen myös mahdollisimman hillityksi ja rauhalliseksi, mutta kutsuvaksi. Liika bling bling on jätetty pois.

Meidän kaikki ihonhoitomme ovat yhtä lailla tarkoitettu myös miesten ihonhoitoon. Hoidot ja tuotteet valitaan aivan kuten naisillekin ihon kunnon ja tarpeiden mukaan. Ei sukupuolen mukaan. Mielestämme miesten ihonhoidosta tulisi puhua ympäri vuoden ei vain isänpäivän aikaan.

Iho on suurin elimemme joka suojaa meitä ulkoisilta ärsykkeiltä, siksi siitä täytyy pitää erityisen hyvää huolta meidän kaikkien. Kasvojen iho on syytä erottaa vartalon ihosta niin että puhdistustuotteet ja kosteusvoiteet ovat vartalon iholle eri tuotteet kuin kasvojen iholle. Kasvojen iho on herkempi ja alttiimpi esimerkiksi säiden vaihteluille siksi sen hoitoon on syytä kiinnittää erityishuomiota.

Miesten ihonhoito ei ole enää mikään tabu, mutta silti miesten määrä hoitola-asiakkaina on hyvin vähäinen. Haluammekin kannustaa ja rohkaista miehiä kokeilemaan erilaisia ihonhoitoja ja  hakemaan omalle iholle sopivat hoitotuotteet- ja vinkit ihonhoidon ammattilaisen suosittelemana.

Kaksi tärkeintä hoitotoimenpidettä miesten ihonhoidossa on kotona on puhdistus ja kosteutus. Iho tulee puhdistaa kasvojenpuhdistusaineella päivittäin, hiestä, rasvasta ja epäpuhtauksista. Miesten iho on keskimäärin 20% paksumpi kuin naisen iho ja se sisältää enemmän kollageeniä näin ollen se säilyy pidempään joustavana ja nuorekkaana. Kosteuttaminen takaa kuitenkin sen, että iho säilyy pidempään joustavana ja sileämpänä. Iho ei myöskään tunnu kireältä ja herkältä. Mieshormoni testosteroni määrittää miehen ihon maskuliiniset ominaisuudet, joten miehen iho on rakenteeltaan erilainen kuin naisen iho.

Miesten ihossa on enemmän talirauhasia ja suuremmat ihohuokoset ja se on rasvaisempi, siksi myös alttiimpi epäpuhtauksille ja aknelle.

Jos hoitovoide tuntuu liian tuhdilta, kannattaa miehen kokeilla hoitoseerumia joka on huomattavasti kevyempi, eikä jätä ihon pintaan rasvaisen tuntuiseksi eikä näköiseksi.

Ihoa kannattaa hoitaa ennalta ehkäisevästi, eikä vasta siinä vaiheessa kun ihoa kiristää…..mutta viimeistään silloin.

Parranajo rasittaa ihoa ja sen jälkeen onkin hyvä rauhoittaa ihoa hoitotuotteella. Jos parranajo aiheuttaa sisään kasvaneita karvoja, kannattaa kasvojen iho kuoria vaikkapa kerran viikossa kasvojenkuorinta-aineella.

Myös silmänympärysihonhoitoon kannattaa ehdottomasti panostaa. Hyvä silmänympärysihon voide suojaa, kosteuttaa, elvyttää ja virkistää ohutta silmänympärysihoa. Väsymyksen merkit korostuvat silmänympärysiholla ja hyvä ensiapu riittävän unen lisäksi onkin hyvä silmänympärysihon voide, jota tulisi käyttää aamuin ja illoin.

Siistit kulmakarvat ovat myös miehille katseen kirkastus. Vaikkakin kuulostaa hyvinkin naiselliselta, eivät yhdistyneet kulmakarvat sovi miehillekään.

Miesten ihossa on aivan samanlaisia ihonhoidon tarpeita kuin naisillakin.

-kuivuus, -herkkyys, -epäpuhtaudet, -couperosa, -ruusufinni, -epätasainen ihon väri, -rypyt, -atopia

Hyvin hoidettu iho kiittää vanhemmiten, hoidathan sitä säännöllisesti ja monipuolisesti. Huomaat varmasti eron!

Jos et koe tarvitsevasi hoidollista apua ihollesi, kasvohoidot ovat myös hyvin rentouttavia ja virkistävä kokemus. Aina ei tarvitse ihossa olla ns. ongelmaa vaan kasvohoidon voi tehdä ennaltaehkäisevässä mielessä tai ihan virkistämään ja ihoa kirkastamaan.

Miesten omat ihonhoitotuotteet kylpyhuoneen hyllyllä ovat tätä päivää, eivätkä ole häpeä kunnon äijänkään kylpyhuoneessa.

Meillä on valikoimissa monenlaisia kasvohoitoja niin laitteilla tehtynä kuin tuotteillakin tehtynä. Suomalaisuus ja luonnonmukaisuus ovat esillä monissa hoidoissamme.

Kaikki asiakkaat ovat meille yhtä tärkeitä, olet tervetullut niin teini-ihonpuhdistukseen kuin ikääntyvämmänkin ihon elvyttävään hoitoon. Huomaat eron ihossasi kun olet rohkea ja uskallat kokeilla ihonhoitoja ja ihonhoitotuotteita.

Vielä tärkeä muistutus näin keväällä kesää kohti mentäessä. Käytä aurinkosuojavoidetta ja suojaa ihoa auringon haitalliselta säteilyltä, pigmenttimuutoksilta ja ennenaikaiselta vanhenemiselta.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT!